Straalwerken stroobants


Zuiver vakmanschap voor straalwerken in heist-op-den-berg

 Contacteer ons

Fijnere behandeling met luchtgommen

Naast zandstralen bieden wij ook gespecialiseerde expertise in luchtgommen voor trappen in Heist-op-den-Berg en omgeving. Luchtgommen is een bijzonder geschikte techniek voor delicate en houten objecten. 

Wat is luchtgommen

Luchtgommen is een techniek die vergelijkbaar is met zandstralen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Bij zandstralen wordt gebruik gemaakt van grovere korrels onder hoge druk, terwijl bij luchtgommen fijnere korrels onder lagere druk worden gebruikt. Dit stelt ons in staat om preciezer te werken, vooral bij meubels en timmerwerk met gedetailleerde krullen en versieringen.

Voor metaaloppervlakken bieden we ook parelstralen als een gespecialiseerde techniek. Parelstralen maakt gebruik van kleine glazen parels die onder druk op het metaal worden gespoten, waardoor verf, roest en vuil effectief worden verwijderd.

Zandstralen is over het algemeen meer geschikt voor grotere oppervlakken, terwijl luchtgommen zich specifiek richt op meubels en timmerwerk waarbij een nauwkeurige behandeling vereist is. Na het luchtgommen van houten oppervlakken kunnen we deze afwerken met een frisse laag vernis of olie om het eindresultaat te verbeteren en een mooie uitstraling te geven. 

Wat kan je luchtgommen

Luchtgommen is bij uitstek geschikt voor het behandelen van kleinere oppervlakken met gedetailleerde elementen, zoals meubels met veel krullen, kasten en andere fijne houten voorwerpen. Door de precisie van de techniek kunnen we zorgvuldig en gelijkmatig vuil, vernis, verf en andere afwerkingslagen van deze oppervlakken verwijderen. Hierdoor wordt het oorspronkelijke hout onthuld en krijgt het een vernieuwde uitstraling. Luchtgommen is een uitstekende keuze om deze delicate objecten te herstellen en hun natuurlijke schoonheid te herstellen.

Onze werkregio’s

Hoewel ons eigen atelier gevestigd is in Heist-op-den-Berg, strekt onze werkregio zich uit naar verschillende omliggende gebieden.
Naast Heist-op-den-Berg bedienen wij ook klanten in Berlaar, Betekom, Begijnendijk, Westerlo, Mechelen, Herstelt, Aarschot, Tremelo, Keerbergen, Putte en Lier.
Indien u buiten deze regio valt en geïnteresseerd bent in onze diensten, kunt u altijd contact met ons opnemen voor verdere informatie.
We bespreken graag de mogelijkheden en bekijken of we u van dienst kunnen zijn, zelfs als u zich buiten onze standaardwerkregio bevindt.