Straalwerken stroobants


Zuiver vakmanschap voor straalwerken in heist-op-den-berg

 Contacteer ons

Zandstralen van meubels, schrijnwerk en metalen oppervlakken

Met behulp van zandstralen kunnen we uw meubelen en metalen oppervlakken een compleet nieuwe look geven. Deze renovatietechniek biedt een duurzame oplossing zonder dat u nieuwe items hoeft aan te schaffen of te installeren. 

Wat is zandstralen

Zandstralen is een techniek waarbij fijne korrels (zoals zand) onder hoge druk op een oppervlak worden gespoten om het te reinigen of te renoveren. Door de kracht van het zand en de luchtdruk worden verf, roest, vuil en andere onzuiverheden effectief verwijderd. Het resultaat is een schoon, glad en opgefrist oppervlak. Zandstralen kan worden toegepast op verschillende materialen, zoals hout, metaal, steen en beton. Het is een populaire methode om oude verflagen te verwijderen, oppervlakken te ontroesten of te reinigen, en zelfs om reliëfstructuren te creëren op glas of steen. 

Welke materialen zandstralen

Zandstralen is een veelzijdige techniek die op diverse oppervlakken kan worden toegepast. Hier zijn enkele voorbeelden van oppervlakken die geschikt zijn voor zandstralen:

  • Hout: Zandstralen kan worden toegepast op verschillende houten oppervlakken, zoals trappen, balken, deuren, keukens en meubels. Het verwijdert effectief verf, vernis, beits en andere afwerklagen, waardoor het hout zijn natuurlijke schoonheid herkrijgt.
  • Metaal: Zandstralen is ook geschikt voor metalen objecten, zoals frames, poorten, afsluitingen, auto-onderdelen en industriële componenten. Het verwijdert roest, verf, corrosie en andere onzuiverheden, waardoor het metaal er weer fris en nieuw uitziet.
  • Steen en beton: Zandstralen kan worden gebruikt op steen- en betonoppervlakken, zoals gevels, muren, vloeren en bestrating. Het verwijdert verf, graffiti, aanslag en andere verontreinigingen, waardoor het oorspronkelijke uiterlijk van de steen wordt hersteld.
  • Glas: Zandstralen wordt soms gebruikt om artistieke en decoratieve ontwerpen op glazen oppervlakken zoals ramen, deuren, spiegels en glaswerk te creëren. Het geeft een mat effect en kan bijvoorbeeld worden toegepast voor privacydoeleinden.

Het is belangrijk op te merken dat elk oppervlak zijn eigen specifieke vereisten heeft en dat de geschiktheid voor zandstralen afhankelijk kan zijn van de staat en het type materiaal. Raadpleeg altijd een professional om de beste behandeling voor uw specifieke oppervlakken te bepalen.

Onze werkregio’s

Hoewel ons eigen atelier gevestigd is in Heist-op-den-Berg, strekt onze werkregio zich uit naar verschillende omliggende gebieden.
Naast Heist-op-den-Berg bedienen wij ook klanten in Berlaar, Betekom, Begijnendijk, Westerlo, Mechelen, Herstelt, Aarschot, Tremelo, Keerbergen, Putte en Lier.
Indien u buiten deze regio valt en geïnteresseerd bent in onze diensten, kunt u altijd contact met ons opnemen voor verdere informatie.
We bespreken graag de mogelijkheden en bekijken of we u van dienst kunnen zijn, zelfs als u zich buiten onze standaardwerkregio bevindt.