Straalwerken stroobants


Zuiver vakmanschap voor straalwerken in heist-op-den-berg

 Contacteer ons

Parelstralen van metalen objecten

Zandstralen en luchtgommen zijn populaire methoden om houten oppervlakken te behandelen, terwijl parelstralen voornamelijk wordt gebruikt voor metalen oppervlakken. Bij Straalwerken Stroobants hebben ze de expertise en benodigde apparatuur om parelstralen uit te voeren in Heist-op-den-Berg. Ze bieden zowel diensten aan in hun eigen atelier als bij klanten thuis. 

Wat is parelstralen

Parelstralen biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere straalmethoden. Ten eerste is het een relatief zachte en delicate methode die het metaaloppervlak niet beschadigt. Het verwijdert onzuiverheden zonder krassen, deuken of veranderingen in de structuur van het materiaal achter te laten. Dit maakt het ideaal voor het reinigen en verfraaien van gevoelige metalen zoals aluminium, koper, roestvrij staal en messing.

Daarnaast zorgt parelstralen voor een gelijkmatige en consistente afwerking. Het creëert een fijnere textuur op het oppervlak van het metaal, waardoor het een uniforme uitstraling krijgt. Dit kan nuttig zijn bij toepassingen waar esthetiek een rol speelt, zoals in de automotive, luchtvaart, meubelindustrie en architectuur. 

Nieuwe glans

Parelstralen is een techniek die gebruikt wordt om een uniform gesatineerd oppervlak op metaal te creëren, waardoor het uiterlijk aanzienlijk verbeterd wordt. Deze techniek wordt vaak toegepast voor verschillende decoratieve doeleinden in en rondom het huis.

Bij parelstralen wordt een mengsel van luchtdruk en fijne glaskorrels, ook wel parels genoemd, op het oppervlak van het metaal geblazen. Deze parels worden met kracht tegen het metaal geslingerd, waardoor kleine putjes of krasjes ontstaan. Dit proces zorgt ervoor dat het oppervlak een gelijkmatige, matte uitstraling krijgt, vergelijkbaar met satijn.

Roestvrij staal en aluminium zijn twee veelgebruikte metalen die met parelstralen behandeld kunnen worden. Het proces helpt bij het verwijderen van ongewenste onvolkomenheden zoals oxidatie, roest of andere oppervlakteverontreinigingen. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijk oppervlak met een zijdeachtige uitstraling.

Al met al is parelstralen een populaire techniek om een uniform gesatineerd oppervlak op metaal te creëren, waardoor het uiterlijk van objecten en oppervlakken aanzienlijk verbetert. Het biedt niet alleen esthetische voordelen, maar ook functionele voordelen zoals duurzaamheid en minder gevoeligheid voor vingerafdrukken en krassen.

Onze werkregio’s

Hoewel ons eigen atelier gevestigd is in Heist-op-den-Berg, strekt onze werkregio zich uit naar verschillende omliggende gebieden.
Naast Heist-op-den-Berg bedienen wij ook klanten in Berlaar, Westerlo, Mechelen, Herstelt, Aarschot, Tremelo, Keerbergen, Betekom, Begijnendijk, Putte en Lier.
Indien u buiten deze regio valt en geïnteresseerd bent in onze diensten, kunt u altijd contact met ons opnemen voor verdere informatie.
We bespreken graag de mogelijkheden en bekijken of we u van dienst kunnen zijn, zelfs als u zich buiten onze standaardwerkregio bevindt.